گل سیکلامن نگونسار

گل سیکلامن نگونسار | سیکلمه | قیمت سیکلامن | سیکلامن عمده

گل سیکلامن نگونسار + نگه داری سیکلامن, قیمت سیکلامن, سیکلامن عمده, تکثیر سیکلامن +

نام گل : سیکلامن ، بنقشه آفریقایی | cyclamen

گل سیکلامن نگونسار + نگه داری سیکلامن, قیمت سیکلامن, سیکلامن عمده, تکثیر سیکلامن + نحوه خرید و سفارش سیکلامن : تماس با تلگرام : @Instajt و یا شماره تلفن : ۰۹۱۹۲۳۹۷۶۷۱ —

شرایط نگه داری سیکلامن

نور سیکلامن :

به سیکلامن نور غیر مستقیم در زمستان که به طور فعال در حال رشد هستند، بدهید.

در تابستان بهترین کار این است که سیکلامن را در یک نقطه خنک و سایه دار با گردش هوای خوب نگه دارید. همچنین می توانید آن را در یک نقطه سایه دار در بیرون از خانه نگه دارید. فقط مطمئن شوید که آب زیادی ندهید.

آبیاری سیکلامن: در طی فصل رشد و فعالیت گیاه باید به خوبی آبیاری شود. اما بین هر دو آبیاری اجازه دهید تا سطح خاک کمی خشک شود و سپس گیاه را مجددا آب دهید. آبیاری زیاد و خیس و غرقابی شدن خاک گلدان موجب پوسیدن غده درون خاک خواهد شد.

همچنین بهتر است که آب از قسمتهای کناری گلدان به گیاه داده شود و آب را در قسمت مرکزی گیاه و بر روی غده نریزید. آبیاری کم گیاه در طی فصل رشد و خشکی کشیدن آن موجب ریزش برگها و یا غنچه های گل خواهد شد.

بعد از اتمام دوره گلدهی و فرارسیدن دوره رکود باید آبیاری را به تدریج کم کرد و در نهایت قطع کرد. در مورد C. Persicumکه نمونه شایع در بین پرورش دهندگان است، از آنجایی که فصل رکود این گیاه در تابستان است بعد از گلدهی و اتمام گلها که در اواسط فصل بهار می‌باشد و با شروع زرد شدن برگسار به تدریج آبیاری کم و قطع می‌شود تا گیاه وارد دوران رکود شود.

در اواسط پاییز مجددا آبیاری شورع می‌شود تا خواب گیاه شکسته شود و رشد جدید تحریک شود. جالب اینجا است که برخی از پرورش دهندگان در ابتدای آبیاری غده هایی که قرار است رشد جدید خود را شروع کنند چند قطره مایع ظرفشویی میریزند و اعتقاد دارند که با این کار عمل مرطوب شدن غده بهتر صورت می‌گیرد.

گل سیکلامن نگونسار + نگه داری سیکلامن, قیمت سیکلامن, سیکلامن عمده, تکثیر سیکلامن +

دما و رطوبت گیاه سیکلامن:

سیکلامن، گرمای زیاد، فشار، یا هوای خشک را دوست ندارند.آن ها آب و هوایی که محیط بومی خودشان است را دوست دارند، دمایی بین ۵۰ درجه فارنهایت بهترین است. رطوبت بالا مخصوصاً در طول زمستان بسیار مهم است.

سیکلامن را روی یک سینی آب، با یک لایه سنگریزه یا ریگ نگه دارید تا یک قفسه برای گلدان سیکلامن تشکیل شود و روی آن بنشیند.نگذارید پایین گلدان سیکلامن در آب فرو رود و یا ریشه هایش را از بین ببرد.

اگر برای تابستان گیاه خود را در بیرون از خانه می برید، قبل از این که هوا سرد شود، آن را به داخل خانه برگردانید.یک قاعده خوب این است که انگشتتان را داخل گلدان کنید و اگر دما هنوز برای شما خوب بود، اجازه دهید پنجره ها باز بماند.

خاک سیکلامن : خاک باید زهکش خوبی داشته باشد. از جمله مخلوطهای کاشتی که استفاده می‌شود می توان به این موارد اشاره کرد: دو قسمت پیت موس+ یک قسمت لوم(یا خاک با کیفیت باغچه)+ یک قسمت شن و یا دو قسمت خاک برگ +یک قسمت شن و یا یک قسمت شن +یک قسمت پیت موس.

عدم شکل گیری گلها و یا برگهای ریز و رنگپریدگی برگها نشانه کمبود مواد غذایی است. برای کوددهی می‌توان هر ماه یک مربته از کودهای مخصوص گیاهان زینتی البته با نصف غلظت معمول استفاده کرد.

کوددهی بیش از اندازه موجب رشد رویشی فراوان برگسار و عدم گلدهی این گیاه خواهد شد. در اثر تغدیه فراوان و اشتباه برگها ممکن است آنقدر متراکم شوند که اصطلاح برگ کلمی به آنان اطلاق می‌شود .

همچنین مصرف بیش از اندازه کود می‌تواند منجر به ریزش گلهای گیاه شود. تعویض گلدان این گیاه معمولا هر دو سال یکبار مورد نیاز است و در هنگام استراحت و رکود گیاه این کار را انجام دهید.

فصل خواب (استراحت) سیکلامن

تمام انواع سیکلامن ها یک دوره فصل استراحت یا خواب دارند اما زمان آن در گونه های مختلف این گیاه متفاوت است. معمولا انواعی که بومی نواحی مدیترانه هستند ، برگ این انواع در پاییز جوانه می‌زنند و در زمستان و بهار فعال هستند و در تابستان به خواب و استراحت فرو می‌روند .

در طی دروان رکود بهتر است که گلدان حاوی غده سیکلامن را در مکانی خنک و نسبتا تاریک قرار داد.دوران خواب غده های سیکلامن معمولا ۳-۲ ماه طول می‌کشد و در طی این مدت دمای ۱۰-۴ درجه سانتیگراد لازم است. در این دوران نباید گیاه را آب داد اما باید از خشک شدن و سفت شدن خاک نیز جلوگیری کرد تا غده ها از بی آبی چروکیده نشوند و به هیچ عنوان از کود هم نباید استفاده کرد.

دوران خواب را می توان بعد از اتمام فصل گلدهی گیاه یعنی اواسط الی اواخر اردیبهشت تا اواسط شهریور ماه بکار برد و با فرارسیدن پاییز و اتمام دوران رکود باید گلدان محتوی غده را به مکانی با نور بیشتر منتقل کرد و آنرا آب داد تا رشد جدید تحریک شود.

 

گل سیکلامن نگونسار + نگه داری سیکلامن, قیمت سیکلامن, سیکلامن عمده, تکثیر سیکلامن +

آفات، بیماری و مشکلات سیکلامن

• سرخرطومی انگور یکی از آفات سیکلامن که از برگها آن تغذیه کرده و موجب سوراخ شدن آن می‌شوند. همچنین لاروهای این آفت از ریشه ها و غده های گیاه تغذیه کرده و موجب عدم توانایی جذب آب ریشه ها می‌شود. اگرچه بکارگیری مواد شیمیایی از راه های حل این آفت است اما در زمان کشت گیاه باید سعی کرد که از بستر کاشت ضدعفونی شده استفاده شود.

• کنه سیکلامن از دیگر آفات این گیاه بوده و به رنگ قهوه ای تا سفید هستند که موجب سیاه شدن نوک ساقه ها و بدشکلی آنان شود. گلها باز نمی شوند و ساقه گل به هم پیچیده و بد شکل می‌شود و گلبرگها چروکیده می‌شوند و گیاه کوتاه قامت باقی می ماند.می توان از سموم سیستماتیک برای از بین بردن این حشره استفاده می‌شود. البته از آب نسبتا داغ نیز می‌توان برای گرما درمانی واز بین بردن این آفت استفاده کرد به طوری که گیاه برای مدت چند دقیقه به زیر آب ۴۶ درجه سانتیگراد فرو برده می شود.

• تریپس از دیگر آفات گیاه است که اغلب بر روی سطح برگ فعالیت می‌کند و از شیره گیاهی می مکد و در همان نقاط رنگ برگ تغییر می‌کند و در شرایط حمله شدید ممکن است برگها زرد رنگ شوند و بخشکند.

• پژمردگی فوزاریوم یکی از بیماری های قارچی سیکلامن است که می‌تواند همه قسمتهای گیاه را تحت تاثیر قرار دهد. اگر غده آلوده را از وسط به دو نیم تقسیم کنیم حلقه هایی قرمز/قهوه ای مشاهده می‌شود. برگهای گیاه آلوده اکثرا در ناحیه اتصال پهنه برگ به ساقه برگ زرد رنگ می شوند و می‌خشکند.

• بیماری ویروسی نیز ممکن است این گیاه را آلوده کند که در اینصورت علاوه بر بروز لکه ها و خطوط زرد یا کرم رنگ بر روی برگسار ، گیاه نیز کوتاه قامت و برگها و گلها بدشکل و در هم پیچیده می شوند. بیماری ویروسی راه حل ندارد و فقط باید گیاه آلوده را حذف کرد.

• پوسیدگی نرم باکتریایی موجب زرد شدن و پژمردن گیاه و مرگ سریع آن می‌شود. غده ها نیز نرم شده و می پوسند. گیاهان آلوده را حذف کنید و از گیاهان سالم و بستر کاشت سالم استفاده کنید و دمای هوا را کمتر از ۲۳ درجه سانتیگراد نگه دارید

بلایت بوترتیس موجب بروز لکه های کرم-قهوه‌ای رنگ بر روی گلبرگها و همچنین برگهای گیاه می‌شود و در نهایت نواحی آلوده با قارچی خاکستری رنگ پوشانده می‌شوند. شرایط سرد و مرطوب و بخصوص مرطوب شدن قسمت مرکزی گیاه در طی آبیاری و تهویه نامناسب هوا از جمله دلایل شیوع این بیماری است.

• پوسیدگی ریشه پیتیوم موجب از بین رفتن گیاهان بخصوص گیاهان جوان می‌شود و در گیاهان بزرگتر پوسیدگی و بدرنگی ریشه و کوتاهی قامت گیاه و زرد شدن برگهای قسمت پایین گیاه بوجود می آید. استفاده از بستر کاشت ضدعفونی شده و عدم خیس و مرطوب شدن گیاه از جمله روشهای جلوگیری از شیوع این بیماری است.

• بیماری قارچی کوتاهی قامت موجب کوتاهی قامت دمگل ها می‌شود بنابراین گلهادر زیر سطح برگها باز می‌شوند. لکه های قرمز قهوه ای در درون غده شکل می گیرد. بر روی برگها لکه های نامنظم قهوه ای رنگ شکل می‌گیرد. گیاهان آلوده را حذف کنید و رطوبت را کاهش دهید. و در صورت لزوم از سموم قارچکش استفاده کنید.

گل سیکلامن نگونسار + نگه داری سیکلامن, قیمت سیکلامن, سیکلامن عمده, تکثیر سیکلامن +

مراقبت های عمومی گیاهان

• سوختگی گیاه و عدم رشد که علت آن نورهای شدید و طولانی مدت است.

• پوسیدگیاه که علت آن می تواند کاشت عمیق باشد. برآمدگی انتهای ساقه (ژوخه) باید در سطح خاک قرار گیرد.

• علت ریزش برگ ها می تواند کم آبی یا خشک بودن محیط بباشد. باید رطوبت هوا را بالا برده و آبیاری به اندازه کافی باشد.

• علت ریزش جوانه گل می تواند دمای بالا، نور کم، آب کم یا کود بیش از حد باشد.

• علت تاخیر در گلدهی ممکن است دمای بالا یا پایین، نور ناکافی، تغییرات میزان مواد غذایی، بزرگی بیش از حد گلدان و تفاوت های ژنتیکی. باشد.

• اگر گلهای خیلی کوچک هستند دمای بالا، کود زیاد، یا ژنتیک. میتواند یکی از عوامل آن باشد

منابع :

www.nazboo.com/cyclamen/

 

namnak.com/%DA%AF%D9%84-%D8%B3%DB%8C%DA%A9%D9%84%D8%A7%D9%85%D9%86-.p62353